Mindful me

Marlies Helman (1965)

Ik combineer mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg met mijn passie, het geven van Mindfulness trainingen. In mijn werk kwam ik in aanraking met Mindfulness en geraakt door het effect is het een rode draad in mijn leven geworden. Kort gezegd ervaar ik sinds Mindfulness mijn pad heeft gekruist, meer kwaliteit van leven. Binnen de Geestelijke gezondheidszorg geef ik Mindfulness trainingen in groepen en individueel. Het mooie daarvan is dat ik het proces mee mag maken waarbij cliënten ervaren hoe het is om uit een pieker, angst of onrust modus te komen en te kunnen ‘zijn’ met alles wat er op dat moment is; zonder oordeel.

Binnen ‘Leefmindful’ geef ik mindfulness trainingen door middel van open inschrijving. Het geven van Mindfulness trainingen ben ik steeds meer gaan uitbreiden, ook naar gezondheidszorginstellingen.

Door het beoefenen van Mindfulness en mediteren krijg ik het gevoel dat ik er mag zijn met mijn imperfecties. Tevens geeft het mij een gevoel van rust en bevestiging. Naast Mindfulness, doe ik aan Vipassana (inzichtsmeditatie) en emotioneel lichaamswerk. Een aantal uren per week ben ik in het bos te vinden om al wandelend te genieten van de natuur. Deelnemers vinden dat ik Mindfulness op een prettige manier overbreng en de veiligheid in de groep bewaak. Voor mij is het een eer om Mindfulness door te mogen geven aan anderen.

Gecertificeerd Mindfulness trainer categorie 1.
Gecertificeerd Compassie trainer B register.
Gecertificeerd Wandelcoach.
Gecertificeerd ACT coach
Ademcoach i.o.

Lid Vereniging Mindfulness trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN)
BIG-registratie nummer: 29008303030

Jij mag zijn zoals je bent
om te worden wie je bent,
maar nog niet kunt zijn;
en je mag het worden
op jouw manier
en in jouw tijd.

 Anna Terruwe (1911-2004) psychiater