Mindful wandelingen

Duin en Kruidberg Santpoort-Noord

Mindful wandelen houdt in dat je met aandacht wandelt, zonder oordeel, vriendelijk, geduldig zonder ander doel dan dat wat je ervaart te aanvaarden. Een mindful wandeling is het beste te begrijpen vanuit het tegendeel. Je kent het vast wel, je wandelt ergens en bent met je gedachten overal, behalve bij de wandeling. Voor je het weet ben je een uur verder en weet je niet precies wat je onderweg gezien hebt. Dit noem je wandelen op de automatische piloot. Bij deze mindful wandeling stappen we uit de automatische piloot, door niet te praten en ons te concentreren op het nu, wat zie je, ruik je, voel je, hoor je op het moment van de wandeling.
Als je gedachten afdwalen brengen we onze aandacht terug naar wat onze zintuigen opmerken.

1. Mindful (basis)wandeling. ‘Uit je hoofd in je lijf’.
De wandeling is gedeeltelijk in stilte, de trainer geeft instructies
De wandeling is gedeeltelijk in stilte met de bedoeling dat je uit de automatische piloot blijft en  de effecten van ‘zijn’ in de natuur kunt ervaren. De natuur zorgt voor ontspanning van lichaam en geest en geeft  ruimte en rust . Nadat we kort hebben kennisgemaakt en de praktische kant van de wandeling hebben besproken, gaan we op pad.  We laten onze dagelijkse beslommeringen achter ons. Al wandelend  komen we  aan bij een ‘stiltezone’  en  starten we met een heerlijke  mindful basis wandeling van 6 stappen.  Onderweg  doen we verschillende meditatie oefeningen.

Wat levert deze wandeling jou op?
Je ondergaat  een heerlijke mindful- basis wandeling  van 6 stappen. Je leert vertrouwen op je default mode netwerk  (DMN). Dit netwerk wordt actief als je niet aan het nadenken bent  en  zorgt voor  creativiteit, nieuwe ideeën en probleem oplossend vermogen.
Het ‘kalmeringssysteem’ wordt aangezet, waardoor je het parasympathische zenuwstelsel activeert. Dit geeft  ruimte aan het zelfherstellend vermogen van je lichaam en brein.
Wanneer: Vrijdag 16 en 30 oktober 2020 van 9.30-11.00 uur.
Waar: Duin en Kruidberg,  Santpoort-Noord.
Tempo: ongeveer 4.0 km/uur.
Parkeren: gratis. Max aantal deelnemers is 4.
Investering: € 10
Opgeven via info@leefmindful.nl tav Marlies

2. Stilte wandeling ‘Als wij stil zijn, laat de natuur zich horen’.
De wandeling is geheel in stilte. De trainer geeft  voor de wandeling instructies en na de wandeling de mogelijkheid om te delen met elkaar.

Wat levert deze wandeling jou op?
Je ervaart hoe het is om met elkaar, in stilte, verbonden te zijn  in de natuur. Je leert vertrouwen op je default mode netwerk  (DMN) Dit  netwerk wordt  actief  als je niet aan het nadenken bent  en  zorgt voor  creativiteit, nieuwe ideeën en probleem oplossend vermogen. Je zet bewust het kalmeringssysteem aan waardoor je het parasympathische zenuwstelsel activeert. Dit geeft ruimte  aan het zelfherstellend vermogen van je lichaam en brein.
Wanneer: Vrijdag 23 oktober en 6 november 2020 van 9.30-11.00 uur.Planning volgt
Waar: Duin en Kruidberg,  Santpoort-Noord.
Tempo: ongeveer 4.5 km/uur
Parkeren: gratis. Max aantal deelnemers is 4.
Investering: € 10
Opgeven via info@leefmindful.nl tav Marlies

Tijdens de wandelingen maken we gebruik van  oefeningen uit de Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR), Mindfulness-Based Compassionate Living training (MBCL),  Acceptance Commitment Therapie (ACT) , wandelcoaching, The Green Mind Theory (pretty, 2017)  en positieve psychologie (Seligman & Csikszentmihalyi (2000).