Voor wie?

In het westen zijn wij over het algemeen heel druk met werken, privé en gezin.
Wij stellen zeer hoge eisen aan onszelf en onze omgeving. Leven snel en zijn vaak al bezig met het volgende wat gaat komen. Pijn, ongemak en verdriet willen we weg hebben en dat doen we door te vermijden, te drinken, medicatie te gebruiken of veel te sporten. Wij zijn ons er niet meer van bewust dat nare zaken ook onderdeel uitmaken van het leven en dat je het niet weg kunt krijgen, simpelweg omdat het er is.
Mindfulness leert je om te zijn met wat er is of het nu moeilijk, neutraal of prettig voelt. Je leert met wat meer afstand naar deze mentale processen te kijken, zodat je ze niet meteen weg wilt hebben. Je ervaart dat gedachten komen en gaan zonder dat je op de inhoud hoeft in te gaan.

Voor wie?
Mindfulness is wat voor je, als je bewuster en voluit wil leven, als je meer wil genieten van de kleine dingen in het leven.

Volwassenen en Ouderen
Leefmindful biedt naast trainingen voor volwassenen, ook specifiek trainingen voor ouderen aan. Als oudere heb je in deze levensfase steeds vaker te maken met verlies van partner en/of dierbaren om je heen en je  kunt zelfs als enige overblijven. Gevoelens van eenzaamheid en van overbodigheid kunnen zich dan aandienen, zo ook het verlies van zelfstandigheid, autonomie en gezondheid kan resulteren in piekeren. Verhuizingen van vertrouwde woning naar Zorgcentrum of aanleunwoning zijn ook vaak moeilijke omstandigheden waar je als oudere vaak mee te maken krijgt. Onze ervaring is dat ouderen de gang naar de reguliere Mindfulness training niet goed weten te vinden, terwijl er veel interesse bestaat voor Mindfulness. Fysieke beperkingen zijn geen belemmering om deel te nemen. Het enige verschil met een reguliere training is dat de groep zal bestaan uit ouderen die in dezelfde levensfase zitten en de (mindful bewegings) oefeningen worden aangepast aan de doelgroep.

Zit houding
Tijdens de cursus kun je op een of meerdere meditatie kussentjes zitten, op een meditatiebankje of op een stoel. Je hoeft niet in een zogenaamde lotushouding te kunnen zitten op een stoel is prima. Het gaat er bij Mindfulness niet om de houding waarin je zit, maar op de manier waarop je jezelf vriendelijke aandacht geeft en je intentie. Wees welkom met knie, rug of andere (pijn)klachten.

Aanmelden kun je via leefmindful@gmail.com