Agenda & tarieven

2019

MFN Volwassenen (MFN16 BLZ-2019). Update 02-09-2019 nog 2 plaatsen.
Zaterdagochtend. Planning:  September: 21, 28. Oktober: 5, 12, 19. November: 2, 9, 16, *23 (*stiltedagdeel).
Tijd: 09.30 – 12.00 (2,5 uur). Locatie: Boerderij Landzicht, Hofgeesterweg 6, Velserbroek.
Kleine groepen van 6-8  personen.Incl. Reader, MP3 bestanden.Thee, wat lekkers, yoga matjes en kussentjes zijn aanwezig. Investering:
€ 350,00 voor particulieren die de training zelf betalen.
€ 350,00 voor particulieren waarbij de training wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
€ 600,00 (BTW vrij) voor werkgevers.
Na de aanmelding voor de Mindfulness training, via  info@leefmindful.nl, krijg je een aanmeldingsformulier toegestuurd. Daarna volgt een telefonisch intake gesprek met de trainer. Je deelname is definitief na aanmelding, het intakegesprek en overmaken van het cursusgeld.

Workshop: Kennis maken met Mindfulness.
Wil je weten wat Mindfulness  inhoudt en wil je het eerst zelf ervaren voordat je besluit om deel te nemen aan een 8-weekse Mindfulnesstraining? Dan is deze workshop bestemd voor jou!
Tijdens de workshop worden theorie en meditatieoefeningen afgewisseld en is er natuurlijk voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.
Na het volgen van deze workshop:
– Ben je op de hoogte van de thema’s, opbouw en structuur van het 8 weekse
  programma.
– Heb je kennis gemaakt met meditatieoefeningen (o.a. zitmeditatie en bodyscan).
– Ben je op de hoogte van het ontstaan van de MFN training.
– Heb je ervaren wat MFN voor je zou kunnen betekenen.
– Heb je ervaren hoe je MFN kan toepassen in de dagelijks leven.
– Heb je kennis gemaakt met de trainer Marlies Helman.
– Ontvang je een digitale goodiebag met oefenbestanden, literatuurlijst en praktische handvatten om meteen met Mindfulness aan de slag te gaan.

Zaterdag Planning volgt
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Locatie: Boerderij Landzicht, Hofgeesterweg 6, Velserbroek
Thee, wat lekkers, yoga matjes en kussentjes zijn aanwezig. Kleding: gemakkelijk, met ruimte om de buik, laagjes en extra sokken.
Kleine groep: max 8 deelnemers
Investering: € 15,00
Aanmelden kan via info@leefmindful.nl

Mindfulness oefenbijeenkomsten 2019
Dinsdag avonden: September 24, Oktober 1,8,15.  Van 18.30 – 19.45 uur. De ruimte is vanaf 18.15 uur open. Locatie: Boerderij Landzicht ( kleine yogaruimte)
Het blijkt  in de praktijk dat het best lastig is om met Mindfulness door te gaan, zonder een wekelijkse ‘stok achter de deur’. Om die reden is Leefmindful  gestart met pop up Mindfulness oefenavonden. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op: contact maken met jezelf en hoe het met je gaat, stilte bewaren met elkaar, gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties observeren en kunnen laten zijn en bij de directe ervaring blijven. De avonden beginnen met een korte meditatie om van de ‘doe’ in de ‘zijns’ modus te raken en we werken met thema’s van de 8 weekse training, zoals de automatische piloot, omgaan met hindernissen, bewust zijn van je adem, aanwezig blijven, toestaan laten zijn ed. De bijeenkomsten zijn ervaringsgericht en verdiepend. De investering is € 10 per keer
Je bent van harte welkom met meditatie en yoga ervaring. Heb je dit niet neem dan contact op en dan kijken we wat wel mogelijk is.
Aanmelden kan via Marlies  info@leefmindful.nl

Workshop: Kennis maken met Compassie (MBCL) Datum volgt.
Kennis maken met Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL). Een vervolgtraining op de Mindfulness training. Ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster.
Boerderij Landzicht. Grote yogastudio. Max 8 deelnemers. Investering € 15.
Wat komt er aan bod:
Wat is Compassie?. Wat zijn de thema’s structuur en opbouw
van het MBCL programma. Hoe en door wie is dit programma
ontwikkeld? Hoe kan dit programma helpend zijn in het leven? Hoe pas je
vaardigheden uit de training toe in je dagelijks leven.
In de MBCL maken we tijdens de meditaties gebruik van ons
voorstellingsvermogen (net zoals bij de berg meditatie). We gaan verder mild onderzoek doen naar onze stress en ons lijden en Mindfulness helpt ons bij deze beoefening. Ben je nieuwsgierig geworden? Geef je dan op voor deze inspirerende workshop!
Aanmelden via  info@leefmindful.nl

Mindful wandeling
We spreken af op een prachtige plek in de omgeving van Haarlem/Santpoort. De wandeling is gedeeltelijk in stilte en duurt ongeveer een 1,5 uur. Onderweg combineren we genieten van de natuur met het doen van meditatie oefeningen. Je kunt gerust zonder meditatie ervaring deelnemen aan de wandeling. De mindful wandeling is ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met Mindfulness.
Planning 2019: planning volgt
Tijd: 10.00 – 11.30 uur. Max. 6 deelnemers.Investering: € 10,00 Wil je individueel of met een aantal personen een (mindful)wandeling doen, neem dan vrijblijvend contact op!
Aanmelden kan via info@leefmindful.nl

Mindfulness voor Ouderen
Leef Mindful heeft ruime ervaring met het verzorgen van Mindfulness trainingen voor ouderen met bijvoorbeeld beginnende dementie en/ of psychiatrische problematiek. De trainingen kunnen worden verzorgd in zorgcentra’s, ziekenhuizen of buurthuizen. Neem vrijblijvend contact op met info@leefmindful.nl

Individuele MFN training (iMBCT).
Als je liever een individuele Mindfulness training volgt dan kan dat ook. Bijvoorbeeld als je   om een bepaalde reden niet in een groep kunt deelnemen.  De inhoud van deze training is hetzelfde als de reguliere Mindfulness training en bestaat uit 8 sessies van 1.5 uur. Stilte dagdeel is optioneel.
Investering:
€ 595,00 voor particulieren die de training zelf betalen.
€ 695,00 voor particulieren waarbij de training wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
€ 995,00 (BTW vrij) voor werkgevers.

Voor meer informatie of aanmelden, kun je mailen met info@leefmindful.nl of neem contact op met Marlies 06-11273160

Stilte dag: Datum volgt
Ruimte: Volgt
Tijdens een stilte dag is het de bedoeling, de naam zegt het al, om deze in stilte te ervaren. De trainer begeleidt de meditaties. Tijdens deze dag kun je ervaren om een wat langere tijd in de zijns-modus te verblijven en te ‘zijn’ met alles wat er is, dit kan mogelijk ook een verdiepend effect op je meditatie hebben. Je kunt meer inzicht krijgen in de werking van de geest en je eigen patronen. Ook kan het een klein opstapje of oefening zijn naar een wat langere retraite omdat je ervaart hoe het is om wat langer in stilte te mediteren.
Investering: € 30,00
Aanmelden kan via info@leefmindful.nl

Leefmindful gezondheidszorg bedrijfstrainingen
‘Leefmindful bedrijf gezondheidszorg’ richt zich specifiek op de gezondheidszorg en de doelgroep verpleegkundigen, verzorgenden, andere hulpverleners en leidinggevenden. Kort gezegd, het menselijk kapitaal, werkzaam in ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en andere zorginstellingen.

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kun je vrijblijvend contact opnemen. Via info@leefmindful.nl of telefonisch met Marlies Helman 06-11273160

We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn.
De Talmoed