Agenda & tarieven

2019

MFN Volwassenen (MFN17 BLZ-2020).
Zaterdagochtend. Planning: Januari 11, 18, 25 Februari 1, 8, 29. Maart: 7, 14, *21 (*stiltedagdeel).
Tijd: 09.30 – 12.00 (2,5 uur). Locatie: Boerderij Landzicht, Hofgeesterweg 6, Velserbroek. Kleine groepen van 6-8  personen.Incl. Reader, MP3 bestanden.Thee, wat lekkers, yoga matjes en kussentjes zijn aanwezig. Investering:
€ 375,00 voor particulieren die de training zelf betalen.
€ 375,00 voor particulieren waarbij de training wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
€ 575,00 (BTW vrij) voor werkgevers.
Na de aanmelding voor de Mindfulness training, via  info@leefmindful.nl, krijg je een aanmeldingsformulier toegestuurd. Daarna volgt een telefonisch intake gesprek met de trainer. Je deelname is definitief na aanmelding, het intakegesprek en overmaken van het cursusgeld.

MFN Volwassenen (MFN18 BLZ-2020).
Zaterdagochtend. Planning: Maart 28. April: 4, 11, 18.  Mei: 9, 16, 23, *30 Juni 6. (*stiltedagdeel).
Tijd: 09.30 – 12.00 (2,5 uur). Locatie: Boerderij Landzicht, Hofgeesterweg 6, Velserbroek. Kleine groepen van 6-8  personen.Incl. Reader, MP3 bestanden.Thee, wat lekkers, yoga matjes en kussentjes zijn aanwezig. Investering:
€ 375,00 voor particulieren die de training zelf betalen.
€ 375,00 voor particulieren waarbij de training wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
€ 575,00 (BTW vrij) voor werkgevers.
Na de aanmelding voor de Mindfulness training, via  info@leefmindful.nl, krijg je een aanmeldingsformulier toegestuurd. Daarna volgt een telefonisch intake gesprek met de trainer. Je deelname is definitief na aanmelding, het intakegesprek en overmaken van het cursusgeld.

MFN Volwassenen (MFN16 BLZ-2019). Training loopt
Zaterdagochtend. Planning:  September: 21, 28. Oktober: 5, 12, 19. November: 2, 9, 16, *23 (*stiltedagdeel). Tijd: 09.30 – 12.00 (2,5 uur). Locatie: Boerderij Landzicht, Hofgeesterweg 6, Velserbroek.

Workshop: Kennis maken met Mindfulness.
Wil je weten wat Mindfulness  inhoudt en wil je het eerst zelf ervaren voordat je besluit om deel te nemen aan een 8-weekse Mindfulnesstraining? Dan is deze workshop bestemd voor jou!
Tijdens de workshop worden theorie en meditatieoefeningen afgewisseld en is er natuurlijk voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.
Na het volgen van deze workshop:
– Ben je op de hoogte van de thema’s, opbouw en structuur van het 8 weekse
programma.
– Heb je kennis gemaakt met meditatieoefeningen (o.a. zitmeditatie en bodyscan).
– Ben je op de hoogte van het ontstaan van de MFN training.
– Heb je ervaren wat MFN voor je zou kunnen betekenen.
– Heb je ervaren hoe je MFN kan toepassen in de dagelijks leven.
– Heb je kennis gemaakt met de trainer Marlies Helman.
– Ontvang je een digitale goodiebag met oefenbestanden, literatuurlijst en praktische handvatten om meteen met Mindfulness aan de slag te gaan.

Zaterdag 14 december 2019
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Locatie: Boerderij Landzicht, Hofgeesterweg 6, Velserbroek
Thee, wat lekkers, yoga matjes en kussentjes zijn aanwezig. Kleding: gemakkelijk, met ruimte om de buik, laagjes en extra sokken.
Kleine groep: max 8 deelnemers
Investering: € 15,00
Aanmelden kan via info@leefmindful.nl

Mindfulness oefenbijeenkomsten 2020
Dinsdag avonden: Januari 6, 13, 20, 27. Maart 23, 30 April 6, 13.  Van 18.30 – 19.45 uur. De ruimte is vanaf 18.15 uur open. Locatie: Boerderij Landzicht (grote yogaruimte)
Het blijkt  in de praktijk dat het best lastig is om met Mindfulness door te gaan, zonder een wekelijkse ‘stok achter de deur’. Om die reden is Leefmindful  gestart met pop up Mindfulness oefenavonden. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op: contact maken met jezelf en hoe het met je gaat, stilte bewaren met elkaar, gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties observeren en kunnen laten zijn en bij de directe ervaring blijven. De avonden beginnen met een korte meditatie om van de ‘doe’ in de ‘zijns’ modus te raken en we werken met thema’s van de 8 weekse training, zoals de automatische piloot, omgaan met hindernissen, bewust zijn van je adem, aanwezig blijven, toestaan laten zijn ed. De bijeenkomsten zijn ervaringsgericht en verdiepend. De investering is € 10 per keer. Maximaal 8 deelnemers per bijeenkomst.
Je bent van harte welkom met meditatie en yoga ervaring. Heb je dit niet neem dan contact op en dan kijken we wat wel mogelijk is.
Aanmelden kan via Marlies  info@leefmindful.nl

Mindful wandeling
We spreken af op een prachtige plek in de omgeving van Haarlem/Santpoort. De wandeling is gedeeltelijk in stilte en duurt ongeveer een 1,5 uur. Onderweg combineren we genieten van de natuur met het doen van meditatie oefeningen. Je kunt gerust zonder meditatie ervaring deelnemen aan de wandeling.
Planning 2019/2010 : Zondag 13, 20 oktober, 3,10, 24 november 2019 en zondag 12 januari 2020 van 9.30- 11.30 uur. Maximaal 6 deelnemers.  De thema bijeenkomsten zijn ook afzonderlijk te volgen! Investering: €15 (tijdelijke prijs,in de toekomst wordt deze verhoogd) De wandelingen gaan altijd door!!!  Aanmelden via  info@leefmindful.nl

Zondag 13 oktober Wandeling 1.
Het natuureffect & de werking van aandacht.

We beginnen met het ervaren van het helende en ontspannende effect van de combinatie natuur en aandachttraining op je (pijn/stress/spannings) klachten door middel van een heerlijke wandeling in het bos. We staan stil bij de werking van aandacht tijdens het wandelen en hoe het voelt als je helemaal in je element bent.

Zondag 20 oktober Wandeling 2.
Het natuureffect & de innerlijke criticus

We beginnen met een heerlijke mindful wandeling en beleven ‘het natuureffect’. We zetten ons lichaam en brein op veilig en gaan vervolgens aan de slag met onze interne criticus. Het fijne is dat je hiervoor totaal niet uit de comfort zone hoeft! Ook hier geldt: “Mindfulness is mild zijn voor jezelf”.

Zondag 3 november Wandeling 3.
Op zoek naar Balans
We starten wederom met een heerlijke mindful wandeling: wandelen in opmerkzaamheid voor alles wat er is. Wandelen om vanuit de ‘doe modus’ (plannen,op tijd komen, ed) naar de modus van niet doen (alleen de instructies volgen..) te gaan.
Je gaat kiezen welke activiteiten wel of niet goed voor je zijn zodat je inzicht krijgt in de keuzes die passen bij jou. Ook ga je op een speelse, natuurlijke manier onderzoeken hoe je omgaat met grenzen.

Zondag 10 november Wandeling 4.
Jouw tijd is nu. Meditation time
Nadat we tot rust zijn gekomen door wandelen in aandacht, zonder doel en verwachting gaan we mooie plekken in de natuur opzoeken voor meditatie en compassie oefeningen. Hierbij maken we gebruik van wat de natuur aan ons laat zien en van ons voorstellingsvermogen. Je leert ongemak mild te onderzoeken en gaat ervaren wat ‘ruimte en lichtheid’ doet op je stemming!

Zondag 24 november  Wandeling 5. VOL
Beter voorkomen dan genezen
Na een heerlijke mindful wandeling waarbij we de dagelijkse beslommeringen achter ons laten, wandelen we naar een bijzondere plek. We gaan  signalen herkennen die voorafgaan aan stress/vermoeidheid/pijn zodat je tijdig leert ingrijpen. We werken aan je persoonlijke handleiding door in kaart te brengen wat werkt en waar je meer van gaat doen en hoe je dit duurzaam gaat integreren in je leven!!!.

Zondag 12 januari 2020 Wandeling 6.
Tijd voor rust en bezinning
Terugkom wandeling. Het programma wordt gemaakt nav de inbreng van de deelnemers. Voor de wandeling krijgen de deelnemers een leuke opdracht (natuurlijk!) thuisgestuurd ter voorbereiding.

Mindfulness voor Ouderen
Leef Mindful heeft ruime ervaring met het verzorgen van Mindfulness trainingen voor ouderen met bijvoorbeeld beginnende dementie en/ of psychiatrische problematiek. De trainingen kunnen worden verzorgd in zorgcentra’s, ziekenhuizen of buurthuizen. Neem vrijblijvend contact op met info@leefmindful.nl

Individuele MFN training (iMBCT). Momenteel 1 plek
Als je liever een individuele Mindfulness training volgt dan kan dat ook. Bijvoorbeeld als je   om een bepaalde reden niet in een groep kunt deelnemen.  De inhoud van deze training is hetzelfde als de reguliere Mindfulness training en bestaat uit 8 sessies van 1.5 uur. Stilte dagdeel is optioneel.
Investering:
€ 595,00 voor particulieren die de training zelf betalen.
€ 695,00 voor particulieren waarbij de training wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
€ 995,00 (BTW vrij) voor werkgevers.
Voor meer informatie of aanmelden, kun je mailen met info@leefmindful.nl of neem contact op met Marlies 06-11273160

Stilte dag: Datum volgt
Ruimte: Volgt
Tijdens een stilte dag is het de bedoeling, de naam zegt het al, om deze in stilte te ervaren. De trainer begeleidt de meditaties. Tijdens deze dag kun je ervaren om een wat langere tijd in de zijns-modus te verblijven en te ‘zijn’ met alles wat er is, dit kan mogelijk ook een verdiepend effect op je meditatie hebben. Je kunt meer inzicht krijgen in de werking van de geest en je eigen patronen. Ook kan het een klein opstapje of oefening zijn naar een wat langere retraite omdat je ervaart hoe het is om wat langer in stilte te mediteren.
Investering: € 30,00
Aanmelden kan via info@leefmindful.nl

Leefmindful gezondheidszorg bedrijfstrainingen
‘Leefmindful bedrijf gezondheidszorg’ richt zich specifiek op de gezondheidszorg en de doelgroep verpleegkundigen, verzorgenden, andere hulpverleners en leidinggevenden. Kort gezegd, het menselijk kapitaal, werkzaam in ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en andere zorginstellingen.Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kun je vrijblijvend contact opnemen. Via info@leefmindful.nl of telefonisch met Marlies Helman 06-11273160

We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn.
De Talmoed